Yuen Long – beyond the highway

When Yuen Long Bypass was constructed to ease traffic congestion from road haulage via Lok Ma Chau crossing, the designers used the only tools available to them: a ruler and pair of compasses. If there was a hill or a village on the alignment, it was squished or severed, with no subtlety.


Perhaps the deal for this village (photographed from the bypass embankment) was that they could ignore the three-storey planning rules concerning new territories houses.

More here


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s